Zonnebanken Utrecht

Tegenwoordig bieden veel bedrijven zonnebanken en andere soorten bruinings producten aan. Ondanks de publieke opinie zijn zonnebanken veilig. Maar er zijn belangrijke uitzonderingen. Zonnebanken houden ultraviolet licht vast en overmatige blootstelling aan ultraviolet licht kan irriterend zijn voor de huid.

De basisregel is dat hoe groter het gebied is waar u woont, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over de mogelijke gevaren van zonnebanken. Het is duidelijk dat een stad ter grootte van Utrecht veel veiliger is dan een kleine stad. Ik woon in een gebied met prachtige golvende gazons en een dichte begroeiing van steeneiken en bomen.

veiligheid van zonnebank

Maar als u in een middelgrote stad woont, kunt u zich zorgen maken over de veiligheid van zonnebanken. Dit komt omdat extra ultraviolet licht gevaarlijk kan zijn. Dit komt niet van de zon. Dit komt door de straling van de lampen in de zonnebank. Deze straling wordt naar de gelijksoortige delen van uw huid getrokken. Het extra ultraviolette licht wordt verondersteld kankercellen af te weren. Het is geen straling dus je gaat niet dood aan straling.

Toch lijkt het veel op het licht dat door de zon wordt afgegeven. In feite wordt u veel meer blootgesteld aan de straling van de zon als u bruint, dan u ooit van de zon zou krijgen. De zonnestralen zijn zwakker en minder constant. U zou dus minstens een uur in de zon moeten doorbrengen om een vergelijking te kunnen maken. Bovendien is de hoeveelheid Uv-stralen meestal twee keer zo groot als de hoeveelheid die u van een zonnebank krijgt. Dit betekent dat je meer tijd in de zon moet doorbrengen voordat je resultaat ziet.

Beste van uv-straling voor je huid

Nog een dieper probleem met deze zonnebanken is dat ze extra UVB-stralen uitstralen. Zonnebanken gebruiken over het algemeen UVA-stralen, die als veiliger worden beschouwd. Toch zien veel mensen in salons dat de nieuwe modellen die uitkomen ouder zijn en bekend staan om hun overmatige gebruik van UVB-stralen. Dit geldt vooral voor mensen met een lichte huid. Waarom is dit zo? Een model dat door een top salon werd gebruikt bleek 40 keer meer UVB stralen te gebruiken dan de andere modellen.

Overmatige blootstelling veroorzaakt verbranding van de huid en kan het risico op huidkanker verhogen. Toch zijn er studies die zeggen dat deze blootstelling volkomen veilig is. Wat belangrijk is om weten, is dat UVB-stralen minder kans hebben om kanker te veroorzaken dan UVA-stralen. Beide soorten straling kunnen echter littekens veroorzaken en er wordt aangenomen dat dit een groter probleem is voor mensen met een lichte huid.